Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

Az 1900-as évek eleje, a margitszigeti lejáró, 13. kerület

További információk a képhez

Az 1900-as évek eleje, a margitszigeti lejáró, azaz a 1900-as évek eleje, a margitszigeti lejáró, a Margitszigetre vezető szárnyhíd. Bár a Margit hidat már 1876-ban átadták, és a szigetre vezető szárnyhíd terve is megszületett, ez utóbbi csak 1900. augusztus 19-én megnyittatott. Egészen eddig csak úszva, csónakkal, vagy hajóval volt megközelíthető. A híd alépítményére a megbízást Zsigmondy Béla mérnök, vállalkozó cége kapta, a vasszerkezet elkészítésére pedig a Magyar Királyi Államvasutak Gépgyára.
1908-ban a sziget a főváros birtokába került. A látogatóknak belépődíjat kellett fizetniük, vasárnap és ünnepnap általában dupla összeget. A képen láthatóak az eme díjak beszedésére szolgáló "vámkapuk".

Jelenlegi és régebbi nevei:

1809-től Margitsziget, Szent András sziget, Boldogasszony sziget, Lány-sziget, a XIII. században Nyulak szigete, A 19. század elején Palatinus-sziget, avagy Nádor-sziget, A XII. századtól a premontreiek, ferencesek, Szent János rendbeliek otthona
  • Forrás: Beküldte: City 132-Várkonyi Pisti
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©