Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1963, Árpád híd felülről, 3. és 13. kerület

További információk a képhez

1963, Árpád híd felülről.
A nevét Árpád magyar nagyfejedelemről kapta.
Építése 1939-ben indult meg.
A híd tervezése és munkálatai több ember nevéhez fűződik: 
Széchy Károly, Kossalka János, Wálder Gyula, Mihailich Győző, Kotsis Iván, Beke József, Frigyes Sándor, Beutum János, Sávoly Pál. 
1943-ban, a második világháború miatt félbehagyták.
Az általános közhiedelemmel ellentétben az egyetlen budapesti híd, amit a németek nem robbantottak fel, éppen a félkész mivolta miatt. Az építkezést csak 1948-ban folytatták.
1950. november 7.-én adták át, ekkor még Sztálin néven.
1958-ban kapta (vissza) az eredetileg is Árpád híd nevet.
A képen jól lászszik, hogy a pillérek szélessége már eredetileg is megvolt. A járműveknek és a villamosoknak is 2 X 1 sávja volt.
A kiszélesítése, átépítése 1981-től 1984-ig történt.


Jelenlegi és régebbi nevei:

1958-tól Árpád híd, 1950- től Sztálin híd
  • Forrás: Fortepan.hu (26170), orig: MHSZ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©