Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1965, Margit híd, a szigeti lejáró, 13. kerület

További információk a képhez

1965, Margit híd, a szigeti lejáró.
Valamely nevezetes napon történhetett az eset (a fénykép elkészülte), mert igen nagy a tömeg. Ekkor még autóval is be lehetett hajtani a Margitszigetre. Jelen esetben nem tiltakozom, hogy ezen állapot megszűnt! Sőt! Mióta ezt az oldalt mívelem, talán ez az első eset, hogy egyetértek egy olyan dologgal, amit Budapest érdekében hoztak az aktuális illetékesek. A villamoshoz az aluljárón át, a felirat a táblán, mindkét oldalon. Amikor még volt aluljáró itt...
A járművek közül felismerni vélem a Skoda Octaviát (ami tulajdonképpen egy Skoda 445-ös (külön köszönet Dorogman Lászlónak)), egy Moszkvicsot és a 26-os járatszámú Ikarus 620-ast, valamint egy Trabantot, és egy Peugeot 404-est.
Érdekesség még, hogy ezen korban is forgalom-irányító jelzőlámpa jelzéseire történt a közlekedés, mint napjainkban (2023.09.01.)  is. A különbség annyi, hogy ekkor még lehetett a szigetről balra, Pest felé is fordulni. Ezt a 26-os járatszámú autóbusz meg is tette emlékeim szerint.
További szereplők: ostorlámpa, kalapos lámpa, kockakő, GYALOGOS LEJÁRÓ (!) és a fekete-fehér lánckorlát.
És talán a legfontosabb ide vonatkozó tény: A Margitszigetet a Margit híddal összekötő (éppen itt látható) szárnyhíd csak 1900. augusztus 19-től  állt és áll ma is a Margitszigetet meglátogatni szándékozók rendelkezésére. 
Itt ragadom meg az alkalmat, és harmadszor is felteszem a kérdésemet a Tisztelt Látogatóimnak. A gyalogos lejáró lépcső-fordulóiban az aszfaltba volt öntve rézzel a következő felirat: SÁRKÁNYBETON. Sajnos én magam semmi információt nem találtam erről. Nagyon remélem, hogy valaki tud segíteni! Előre is köszönöm.
A háttérben a szökőkút. 

Jelenlegi és régebbi nevei:

Margitszigetre vezető szárnyhíd, szigeti lejáró, szárnyhíd
  • Forrás: Fortepan.hu (50849), orig: NAGY GYULA
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©