Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970, Újpesti rakpart, 13. kerület

További információk a képhez

1970, Újpesti rakpart-Pozsonyi út. A Duna-ág túlpartján a Margit-sziget, szemben a Nagyszálló. Távolabb az Árpád híd.
Nagy valószínűséggel a Pozsonyi úti református templomból fényképezve. Valamikor ezt a ház sort nevezték Molnár házaknak,mert a közelben volt a malom.
A 15-ös villamos a Dráva utca felől érkezik. A jobbra kanyarodó út Zádori Gyula jóvoltából a Népfürdő utca. A páros számok. Még egyszer köszönöm Zádori Gyulának eme hozzászólását. 49-év hosszú idő, De, ha nem lennének ilyen konkrét emlékezések, akkor hogyan értelmezhetnénk az ilyen képeket...?
De Hál' Istennek vannak. Így hát fény derült eme képnek a valóságára is...Köszi mindenkinek!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1903-tól Pozsonyi út , 1886-tól Felső rakpart, 1875-től Újpesti rakpart
  • Forrás: Fortepan.hu (41122), orig: ANGYALFÖLDI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©