1975, Esztergomi út, 13. kerület

További információk a képhez

1975, Esztergomi út, a Vizafogó pályaudvar. Azaz, ami megmaradt belőle!
A 19. század végére, ez a terület az ipar, a gépgyártás és a raktározás kedvező helyévé vált. Egy vasútvonalat építettek a hozzá tartozó teherpályaudvarral együtt, hogy bekössék az ipartelepeket az ország fő vasúti hálózatába. A vasútvonal mélyen e kerület szívébe nyúlt. Az 1950-ben elkészült Árpád hídon az Újpesti vasúti híd 1955-ös megnyitásáig vasúti teherforgalom is volt, amelyet ez a vonalszakasz tett lehetővé. Késobb a hídra kanyarodó vágányt elbontották. A rendszerváltozás után a környező gyárak bezártak, így leállt a teherforgalom a vonalon és a pályaudvart a vágányokkal együtt elbontották. Manapság már csak az állomás épülete és két megmaradt oszlop emlékeztet a múltra.
A szöveg innen ered:
 http://www.geocaching.com/geocache/GC368AW_lost-place-vizafogo-teherpalyaudvar?guid=ca33b1d8-e8db-4110-aa14-c457c259b683


Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Esztergomi út
  • Forrás: Fortepan.hu, (41189), ADOMÁNYOZÓ: ANGYALFÖLDI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY, www.geocaching.com
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."