Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1980, Bulcsú utca, 13. kerület

További információk a képhez

1980, gyalogos aluljáró a Bulcsú utca felől a Bajza utca felé. A túlsó végén a Podmaniczky utca és az aluljáró folytatásaként a Bajza utca. Ennek az aluljáronak a túloldali bejárata látszik itt.
A nénik teli cekkerrel a kezükben nagy valószínűséggel a Lehel téri piacról igyekeznek hazafelé egy másik, a hatodik kerületbe, a Terézvárosba. Jómagam még az 1970-es évek közepén biciklizgettem is benne, no meg 2020-ban és 2022-ben...
Jóllehet akkor elég kísérteties volt, de napjainkban (2022.06.14.) már nem...Ha az éppen ezen évben (1980) elhunyt Alfred Hitchcock tudott volna e helyről, és mondjuk 20 évvel tovább élt volna, lehet felhasználta volna.. 
A tisztelt látogatóim elemzése szerint ez Budapest első gyalogos aluljárója (1874.) No melyik a második? A megfejtés megtalálható itt!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Bulcsú utca, Korábban, 1867-től Pulverthurm Gasse( Lőportorony utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (41141), orig: ANGYALFÖLDI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

Szepesiné Ujszászi Éva
Szepesiné Ujszászi Éva
Ez itt a "TUNEL"!!! Naponta itt jártunk a Lehel sarokról a Kölcsey Gimibe, később esténként az "Ifjak"-ba. Soha semmi baj nem történt, bár para volt már abban az időben is, na és dohos pisiszag. A lényeg, hogy pillanatok alatt átérhettél a VI. kerületbe. Igazán megérné felújítani!...
2013. október 15. 20:49