Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1982, Váci út, 13. kerület

További információk a képhez

1982, Váci út a Szekszárdi utcai vasúti hídról az egykori Vámház és a Kenyérgyár felé nézve. A Vámház helyén irodaépület, a Kenyérgyár helyén pedig a TESCO...
A villamos sínek helye még megvan, bár néhol bokornyi gazzal díszítve. A Váci út 2 X 2 sávja is itt van még nekünk kockaköves változatban.
Napjainkra (2016.12.03.) a Szekszárdi utcai vasúti hídból nagyjából pont annyi maradt, mint itt az árnyéka..
Még a töltést is elbontották.
A híd maradványa a semmiből a semmibe vezet...Hogy mennyire a semmiből és mennyire a semmibe, az a Google képen lászik igazán!
Szinte felismerhetetlen, pedig csak 34 éve...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Váci út, 1850-től Waitzner Damm Strasse (Váci töltés út), A XVIII.-ban Waitzner Post Strasse (Váci posta út), Országút, Váci országút
  • Forrás: Fortepan.hu (41121), orig: ANGYALFÖLDI HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©