Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Béke utca, a Béke utcai közúti aluljáró, 13. kerület

További információk a képhez

1970-es évek. A Béke utca, a Gyöngyösi úti kereszteződés után. Befelé egy 14-es járatszámú Bengáli dübörög, kifelé, vele szemben egy 12-es villamos halad, egy korszerűsített 1600-as motorkocsival és 2 középbejáratú póttal (melyből csak az egyik látszik). Mihálffy László segítségével.
Az ostorlámpák már jelen vannak, de a környék 1955 óta szinte semmit sem változott. Hacsak a kockaköves útburkolat változását aszfaltosra, be nem számítjuk. A közvilágítást már ostorlámpák biztosítják. Az autóbusz 20-as, vagy 30-as talán 556-os Ikarus.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1897-től Béke utca
  • Forrás: old-ikarus.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (2)

Ziegler József
Ziegler József
Talán 30-as a busz, a 20-ast később cserélték erre a tipusra - de nagyobb a valószínűsége, hogy vagy az egyik, vagy a másik... :) Villamosok közül a 12 és 14 jöhet szóba - a Bengál csak az egyiken járt, talán a 14-es... de lásd fent, a buszoknál...
2013. szeptember 08. 11:28
Mihálffy László
És íme, az FVV-csuklós ("Bengáli") a 14-esen! - amit előbb említettem a Kádár utca kapcsán. Szemben a 12-es villamos halad, egy korszerűsített 1600-as motorkocsival és 2 középbejáratú póttal (melyből csak az egyik látszik).
2013. november 05. 23:10