Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1924, Városmajor utca, 12. kerület

További információk a képhez

1924, Városmajor utca 10., a Méray Motorkerékpárgyár Rt. műhelye.
A második világháború előtti időszak legjelentősebb hazai motorkerékpár-gyártó vállalkozását két fivér, Méray-Horváth Lóránd és Méray-Horváth Endre alapította. Első saját motorkerékpárjukat 1923-ban építették.1924-ben már a Városmajor utca 10. szám alatt működött a Méray Motorkerékpár-gyár Rt. És lássunk csodát! Ami a magyar motorkerékpár-ipart illeti, ez valóban csoda. A cég ma is létezik! Erről többet itt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1870-től Városmajor utca, A XIX. században Major utca, 1810-től Stadt Mayerhof Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (70685), orig: NÉGYESI PÁL
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©