Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1933, a Tabáni temető, 12. kerület

További információk a képhez

1933, a Tabáni temető, szemben a Szittya utca és a Hegyalja út 44. számú ház. A Tabáni temető az Alkotás utca - Csörsz utca - Avar utca -  Csend utca (Hegyalja út) határolta területen. Napjainkban sporttelep van a helyén. Egészen pontosan a Testnevelési Egyetem Dr. Koltai Jenő Sportközpont. A sírkertet a krisztina- és rácvárosi polgárság alakíttatta ki; a német és magyar lakosok mellett ide temetkeztek a budai ortodox keresztények — szerbek és fanarióta görögök — is. A Vízivárosihoz hasonlóan a Tabáni temetőt is 1885-ben, a Németvölgyi temető megnyitásakor zárták le, engedélyhez kötve az itteni temetkezést. Az utolsó temetésre 1916-ban került sor, a sírkert végleges lezárása és a felszámolása pedig a Vízivárosi temetőével párhuzamosan zajlott le. A sírkert végleges lezárása és a felszámolása pedig az 1930-as években történt. Jelenlegi és régebbi nevei:

1796-tól Tabáni temető
  • Forrás: Fortepan.hu (83728), ADOMÁNYOZÓ Ebner, tabananno.blogspot.com, pestbuda.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©