Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Magyar jakobinusok tere, 12. kerület

További információk a képhez

1958, Magyar jakobinusok tere, az új locsolókocsi. Ami a tipusát illeti, nekem Skodának rémlik. A sofőr vezeti az autót, a víztartály hátuljában álló ember pedig vezényli a vízsugarakat. Emlékeim szerint pedig ezen "hatalmával" élve, olykor-olykor nem átallott visszaélni...Ekkoriban (bár itt nem látszik, de) a lovaskocsik jelenléte miatt az utak mosása indokoltabb volt, mint napjainkban. A Városmajor utca még kétirányú...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Magyar jakobinusok tere, 1932-től Endresz György tér
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©