Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Csíz utca, 12. kerület

További információk a képhez

1960, Csíz utca, a Széchenyi-hegyi TV adótorony. A Gyermekvasút Széchenyi-hegy állomásától néhány száz méterre magasodik. 1955-ben épült az első, 60 méteres Széchenyi-hegyi torony. Tetejére bonyolult antennarendszert telepítettek. A rendszeres TV-adás csak 1958-tól indult, addig csak tesztüzemben működött az adótorony. 1971-ben kezdődött meg a 2. csatorna adása. 1975-ben állították fel a régi épület mellé az azóta 192 méter magasra nőtt antennatornyot, amely a földi televízióadásokon kívül rádióadókat is sugároz. 
Átadására 1958. február 22-én került sor. Ezt tekintjük a magyarországi televíziózás kezdetének.
2019-benn néha már 1500 csatorna is kevés...Sőt: úgy tűnik, hogy már a kábel tv is kevés. Itt a Netflix, stb....
A "napjainkban" kép 2012-es.
Ui.: Csíz: sárgászöld tollazatú pintyféle kis madár.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1900-tól Csíz utca
  • Forrás: Fortepan.hu (91947), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©