Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1979, Orbán (Szent Orbán) tér, 12. kerület

További információk a képhez

1979, Orbán (Szent Orbán) tér. Szemben a TERMELŐI ÉLELMISZER üzlet. A villanypózna 2022- ben még kiválóan tarotta magát. (Hogy a bolt hányszor cserélt profilt, vagy tulajt azóta, azt nem tudom. De imhol legyen a tér névadójának rövid története (a történelmi hűség kedvéért): Szent Orbán azonos I. Orbán pápával, aki 223-ban halt vértanúhalált Septimus Severus római császár uralkodása alatt. A szőlészek védőszentje lett. A téren valaha szobra is állt. Az utolsó fagyosszent, akihez a jó temés érdekében imádkoznak...

Jelenlegi és régebbi nevei:

2000-től Szent Orbán tér, 1953-tól Orbán tér, 1936-tól Szent Orbán tér
  • Forrás: Fortepan.hu (92775), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ G K
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©