Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1896, Városligeti körút,,14. kerület

További információk a képhez

1896, Városligeti körút, a Közlekedésügyi pavillon, azaz a Közlekedési Múzeum. Az 1896.évi (millenniumi) millenáris kiállítás idején a Közlekedésügyi Csarnok épülete volt. A tervezője: Pfaff Ferenc.
1899-ben az ott bemutatott gyűjteményre alapozva, ugyanebben az épületben létesült, eredeti nevén a Magyar Királyi Közlekedési Múzeum. A II. Világháborúban súlyosan megsérült. Helyreállították, de eredeti formáját nem lehet felismerni. 2008 óta: Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum.
Még egy apróság. Ha már én magam is 424-es vagyok a City taxinál, hadd emlékezzek meg méltán híres "szám-társamról", a 424-es gőzmozdonyról. Napjainkban (2014.02.09.) itt az épület oldalában-volt- látható teljes életnagyságban. "Ő" arról nevezetes, hogy a valaha létezett legjobb hatásfokú gőzmozdony volt!

Jelenlegi és régebbi nevei:

Városligeti körút
  • Forrás: Fortepan.hu (82807), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.d.1.09.155, fotó: Klösz György
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©