Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1952, Kerepesi út, 14. kerület

További információk a képhez

1950-es évek, a Népstadion Metróállomás eredetileg tervezett épületei építés közben.
Az 1951-ben megkezdett és "majdnem megépült" Stadionok metrómegálló tervezője Nyiri István építész. Még az elkészülte előtt 1968-ban nagy hirtelenséggel elbontották és építették a helyére a ma is álló nem túl bizalomgerjesztő épületeket.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Kerepesi út, 1820-as évektől Kerepescher Strasse,Kerepesi országút, Külső Kerepesi út
  • Forrás: budapest anno
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (5)

László Novák
László Novák
Erre nem emlékszem,csak 6 éves voltam,ritkán jártam erre a nyóckerből.A kapcsolódó képeket ismerem.
2013. augusztus 27. 17:39
    Popovics András
    Popovics András
    Valószínűleg azért , mert amilyen gyorsan "majdnem" felépítették, ugyanolyan pánikszerűen bontották is le!
    2013. augusztus 28. 03:11
Mátyás Kónya
Mátyás Kónya
Azért az épület nem olyan gyorsan bontódott el. 15 évig állt. Belül a 4 vágányos állomás rendben meg volt építve, a falakon az ötvenes éveket idéző domborművek voltak, és szobrok a gyalogos peron részeken. Ebből semmi sem maradt az "átépítés"-kor.
2013. szeptember 09. 07:57
    Popovics András
    Popovics András
    Köszi, javítottam.
    2013. szeptember 09. 15:08
Bernáth Jánosné
Érdekes, később, amikor 1958-ban a Múzeum körútról Zuglóba költöztünk, gyerekfejjel még emlékszem, hogy a hév járt erre és egészen bement e Keleti pu-ig.Volt egy megállója a Róna utca tájékán, mi ott szálltunk fel rá.
2013. november 16. 17:57