Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1954, Thököly út, 14. kerület

További információk a képhez

1954, Thököly út a Hungária körút előtt, a Május 1. (Hermina) út felől.
Amikor ezt a képet először megláttam, akkor csak egy információ tartozott hozzá: 1954. Piszmogtam, matattam, aztán egyszercsak a Thököly és a Hungária kereszteződés ugrott be. És lőn. Hogy ez mennyire másképp néz ki napjainkban (1015.11.10.), pláne (2018.05.02.), azt elsősorban a fiatalabbaknak ajánlom! No persze a "korábban születettek" is emlékezzenek!
Van itt járdasziget csibilámpával, falusias kerítés, kézikocsi, utcaseprő, gázlámpa, kockakő,  fém szemétgyüjtő, Patyolat, nyitott peronú villamos....

Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Thököly út, 1874-től Csömöri út, 1850-től Csömörer Weg (Csömörer Strasse)
  • Forrás: Fortepan.hu (91977), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©