Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Öv utca az Erzsébet királyné útjánál, 14. kerület

További információk a képhez

1960, Öv utca az Erzsébet királyné útjánál. Egy Droszt Tivadar-féle taxiállomás. Itt éppen utast vesz fel egy FSO Warszawa taxi (a tetőcsomagtartóját nem igénybe véve). Több, mint 60 év után csak annyi maradt belőle, amennyi a "napjainkban így fest" opcióra kattintva látható. Több, mint másfél éve már nem vállalok fuvarokat. Főleg nem a bringámmal...
Ui.: Az utca elnevezése arra emlékeztet, hogy az akkori (korábbi) Budapestnek a határát övezi.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1891-től Öv utca
  • Forrás: Fortepan.hu (114969), ADOMÁNYOZÓ Móra András
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©