Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Hősök tere, 14. kerület

További információk a képhez

1961. Dózsa György út és a Hősök tere. A háttérben a Szépművészeti múzeum. Schickedanz Albert és Herzog Fülöp Ferenc tervei szerint épült 1900 és 1906 között. (Eredetileg a Rotunda pavilon állt itt, amelyet a Feszty-körkép bemutatására építettek.) Az 1906. december 1-jei felavatáson Ferenc József magyar király is részt vett.
A kockakövön egy Volga-M-21-es inal, mögötte egy Skoda locsolóautó vár a bevetésre. A másik két autó egyike talán Skoda 1200-as (Karaszi Gábor), és a jobb szélső, az Szakács Péter kedves latogató szerint egy Karmann Ghia.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1932-től Hősök tere
 • Forrás: Fortepan.hu (5500), ADOMÁNYOZÓ:FORTEPAN
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Szakács Péter
Szakács Péter
Karmann Ghia-ra tippelek. (VW)
2013. március 24. 11:09
  Popovics András
  Popovics András
  Köszi a megfejtést Péter.
  Papinho, a szerk.
  2013. március 24. 16:57
Franczia Antal
Franczia Antal
Az bizony WW Karmann Ghia
2013. november 18. 00:51