Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1975, Nyírpalota út, a

További információk a képhez

1975, Nyírpalota út (Fő tér).
Előtérben az újpalotai Fő tér, a Centenáriumi emlékmű (más elnevezése: Jubileumi emlékmű).
(Varga Miklós, 1973), Miskolc város ajándéka Újpalotának.
Kasz József kedves látogatótól megtudhatjuk a titkot, hogy mi is ez egyáltalán: Ez egy un. "Poldi kalapács", ami egy fémkeménység mérő műszer, (ez egy kéziszerszám) Természetesen nem ekkorában. Legalább ezt nem fogja senki ledönteni, attól függően, hogy mi az aktuális ideológia!
A háttérben épült meg a "Viztoronyház".
Ez a ház az egyetlen a lakótelepen, amely nem panel!
Ez a legmagasabb lakóház egész Budapesten (országosan bronzérmes Pécs és Szolnok után), és mint sokan tudják, egy komplett víztorony van benne, ami azonban ma már nem működik.
Az újpalotai, a tervezés időszakában csak "42-es jelű víztározós magasház" nevet viselő, ténylegesen a Nyírpalota út 71. szám alatt található épület.
Épült: 1973
Épület magassága: 70,9 m.
Kapacitás: 600m3.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1999 óta Fő tér, Nyírpalota út, Hevesi Gyula utca
  • Forrás: Beküldte: Gönczi Imre, Fortepan.hu, bpxv.blog.hu, viztorony.hu, Kasz József
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©