Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek második fele, Szent Gellért tér, 11. kerület

További információk a képhez

1970-es évek második fele, Szent Gellért tér.
Itt bizony temérdek a látnivaló.
9-es és 19-es járatszámú Ganz ipari csuklós villamosok. Mögöttük az UV villamosok érdekes módon különböző (szürke és sárga színű) tetővel. Az 1976-ban megnyílt, és napjainkra már történelemmé vált SKÁLA ÁRUHÁZ itt még reklámra szorult a villamos tetején.
Távolabb a Műegyetem rakparton egy benzinkút. Itt néha még fényszóróbeállítást is végeztek ingyenesen. Felénk közelebb balra pedig piros színben egy HTO (háztartási tüzelőolaj) állomás, akár egy benzinkút. A HTO olcsóbb volt, mint az aktuális diesel-olaj. Hogy-hogy nem, belekerült a diesel üzemanyagként az autókba is. Később jött a "szőkítés" és a hozzá kapcsolodó botrányok.
A képen ellőtte pedig a süllyesztett, nyilvános illemhely.
A taxik már szabadjelzővel közlekednek.
A csibilámpát már felváltotta a műanyag, szögletes utódja.
Még jelen van a sokat megélt rendőrbódé, de ekkorra már szolgálaton kívűl...
Itt van az ostorlámpa is korai változatában.
A 63-as villamos hajdani útvonala csak a kockakövek lerakásából kikövetkeztethető.
Lehet, hogy valami kimaradt, főleg a járművek, de ezt a tisztelt látogatóknak hagyom. Ha felismeri, kommentelje!



Jelenlegi és régebbi nevei:

1920-tól Szent Gellért tér, 1902-től Gellért tér
  • Forrás: v8cars.hu, Fotó: Ab van Donselaar
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©