Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1920-as évek, Karpfenstein (Karácsony Sándor) utca, sofőriskola, 2021, 8. kerület

További információk a képhez

1920-as évek, Karpfenstein (Karácsony Sándor) utca, sofőriskola, 2021. Ajkay Örkény időmontázsa: "Ez az a ház, ahol semmi se változik / Ez az a ház, ahol áll az idő", dúdolhatja az időutazó. A felirat ugyan lekopott és az Ungár-féle soffőriskola (Magyarország legrégebbi soffőriskolája!) cégtábláját is elfújták már az évtizedek, de a 100 évvel ezelőtti kockakő szépen simul a harmadik évezredbeli aszfaltba, és még az ereszcsatorna is pont ugyanott, ugyanúgy fut le, mint annak idején...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Karácsony Sándor utca, 1874-től Karpfenstein utca, 1804-től Karpfenstein Gasse (pontykő, avagy kőponty utca), 1750-től Steinbruch Gasse (Kőbánya utca)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport, Ajkay Örkény
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©