Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1976, Alkotás utca a Hegyalja útnál, 2022, 12. és 11. kerület

További információk a képhez

1976, Alkotás utca a Hegyalja útnál, 2022.
Ajkay Örkény időmontázsa: a fagyipult előtt 46 évvel a sarkon épp szét van túrva a járda, de sebaj, az időutazók legfeljebb majd kicsit oldalról állnak sorba, miközben a jövő már az utcakövekre veti az árnyékát...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1945-től Alkotás utca, 1937-től Gömbös Gyula utca, 1879-től Alkotás utca, 1870-től Teremtés utca, Az 1820-as évektől Schöpfungs Gasse (Teremtés utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (253673), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre, Ajkay Örkény
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©