Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1957, a lovas jeges

További információk a képhez

1957, a lovas jeges.
A hűtöszekrény luxusa még az 1960-as években is csak kevesek kiváltsága volt. Előtte volt a JÉGSZEKRÉNY. Na az sem mindenkinek. Ez egy kb.: derékig érő szekrényecske volt több rekesszel. Az egyikbe került a jég, a többibe az élelmiszer. A négyzetes hasáb alakú jeget pedig előbb ilyen "lovas jeges" szállította és nem csak a háztartásokba, hanem többek között a henetesekhez is. Később aztán már teherautóval szállították a jeget még egy darabig...Ez a foglalkozás is történelem lett...
Ui.: A mögöttes épület ismerős, de nen tudom felismerni. De a tisztelt látogatóknak biztosan sikerül... Előre is köszönöm.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1957, A lovas jeges
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."