Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1833. Therésia város, Leopold város és Belső város térképrészlet, 5. kerület

További információk a képhez

Egy kis finomság Ínyenceknek Gyökhegyi Bánk jóvoltából. 
Pest városának belső területei 1833-ban...
Látványos és érdekes térképrészlet arról, hogy milyen is volt ez a tájék (még bőven Pest néven) kb.: 180 éve...!
A Hegedű utca még Selyemgyár utca. A semmitmondó Könyök utcából lett az Andrássy út. Az Erzsébet tér még Új Piacz. A Kossuth Lajos utca még embrió formátumban. Mi is lett a Dona Fördő-ből?  Honnan is indult a Soroksári út? És még sok (rengeteg) felfedezni való érdekesség...

Jelenlegi és régebbi nevei:

Belváros, Erzsébetváros, Lipótváros, THERÉSIAVÁROS, BELSŐVÁROS, LEOPOLDVÁROS
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©