Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1833, THERÉSIA VÁROS, Dél, 7. kerület

További információk a képhez

1833, Pest város, 1833, THERÉSIA VÁROS, Dél.
Miből lett az Erzsébetváros!? Bizony a "Therésiaváros"-ból.
Az embernek eláll a szava. Az enyém is. Ez nem egy fénykép, nem is rajz, vagy festmény, hanem egy egyszerű térképrészlet, de talán így a legbeszédesebb! Beszéljenek a képen látható betűk!
Hol történt a Ló Vásárlás, hol a Marha Vásárlás? Mivé lett a Hentes Útsza? Mivé a Nagy Dohány Útsza? Hol is van a Nagykörút...?
Poénnak legyen ez a kérdés az utolsó! Csemegézni-való azért maradt még bőven...
És ez csak egy kis ízelítő a "térképek" rovatból...
Természetesen óriási köszönet a beküldőnek, aki nem más, mint Gyökhegyi Bánk! Jelenlegi és régebbi nevei:

Erzsébetváros, THERÉSIA VÁROS
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©