Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1903, Főherceg Albrecht (Hunyadi János) út, 1. kerület

További információk a képhez

1903, Főherceg Albrecht (Hunyadi János) út és Steden-Nagy Mária villája. 1882-ben adták át, még a Halászbástya Schulek Frigyes által tervezett átépítése előtt Lukse-Fábry Béla tervei szerint. Anyagi okok miatt Nagy Mária 1922-ben négy lakásra osztotta fel villáját, amelyekből hármat kiadott. Az épületet 1931-ben vásárolta meg Teleki Andor, a Weiss Manfréd-konszern igazgatója. Annak ellenére, hogy Budapest 1944-45-ös ostromakor nem szenvedett jelentősebb károkat, 1946 őszén a Halászbástya „vizuális kibontása miatt" lebontották.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1921-től Hunyadi János út, 1918-tól Nagy Sándor út, 1879-től Főherceg Albrecht út, 1867-től Albrechts Strasse, 1860-tól Festungs Weg, 1854-től Wasserthor Gasse (Vízi kapu utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (30685), orig: STORYMAP.HU
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."