Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1920 táján, Csalogány utca, 1. kerület

További információk a képhez

1920 táján, Csalogány utca, a Budai Apolló mozi.
A Budai Apolló moziról annyit tudni, hogy Makray Teofil mérnök építette a saját telkén, a Csalogány és a Hattyú utca által közrefogott, ma már a játszótérnek helyet adó üres területen. Budán ez volt a legexkluzívabb mozi a maga idejében, valóságos mozipalota volt a 850 fős befogadóképességével. 1944 novemberéig működött, ugyanis állagromlása oly nagymértékű volt, hogy helyreállítás helyett 1948-ra lebontották.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Csalogány utca, 1870-től Öt pacsirta utca, 1858-ól Fünf Lerchen Gasse, 1695-től Obere Ratzen Gasse (Felső Rác utca), A XVI.-XVII. században San Petre martyr utca mahalle szi, A XV.században Szent Péter martyr utcája, 1140-körül Köz út
  • Forrás: Budapest a múltban Facebook csoport, 1.kerulet.ittlakunk.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©