Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1920-táján, Krisztina tér

További információk a képhez

1920-táján, Krisztina tér, a piac. A szemben lévő házak még ma is a helyükön pompáznak. A kép jobb szélén lévő ház földszintjén még a Philadelphia kávéház is működött. Lásd: itt!
A nem itt lakóknak meglepőnek tűnhet, hogy a Krisztina tér a Naphegy utcánál kezdődik.
Balra a Krisztinavárosi Havas Boldogasszony plébániatemplom.
Ami a piacot illeti, az is érdekes. A válszték bőséges fém vödörből.
De van itt még zsírosbödön, bili, vájling, fazék, tepsi. És talán a "lóbálós" szenes vasaló...
Az Omnibuszok itt földszintes változatban.
Az útburkolat is kétféle: a járda a nagykockakő, a közút pedig makadám.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Krisztina tér, 1874-től Szent János utca, A XIX. században Sankt JohannesGasse, A XVIII. században Kirchen Platz (Templom tér)
  • Forrás: Budapest a múltban Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©