Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1934, Szentháromság tér, 1. kerület

További információk a képhez

1934, Szentháromság tér, a Szentháromság-szobor, mögötte a Magyar Királyi Pénzügyminisztérium épülete. A Szentháromság tér északi oldalán áll a Fellner Sándor tervezte, 1901-1904 között épült épület. Az alapkőletétel 1902. április 15-én történt és 1904-ig tartott. Az épület főhomlokzata a második világháborúban súlyosan megsérült. A helyreállítási munkálatokat Kotsis István és Rados Jenő tervei alapján 1948-1962 között végezték. 1954-1981 között az épületben volt a műegyetem egyik kollégiuma. Itt működött a "Várklub" 1968-1981-ig. A magyar könnyűzenei élet akkori jeles képviselői munkálkodtak eme helyen: Omega, Illés, Echo, Nautilus, stb.
Napjainkban( 2013.11.28.) a Magyar Borok Háza intézménye működik itt. Magyar borok ide, vagy oda, a magam részéről inkább az Echo-t választom...
Szinte kötlező meghallgatni...! Gondolsz-e majd rám...
Ui.: Talán megint olyan lesz, mint itt...?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Szentháromság tér, A XIX. században Dreifaltigkeist Gasse, A XVIII. században Rathaus Platz (Városház tér), Markt Platz (Piac tér)
  • Forrás: Fortepan.hu (134536), orig: FRISS ILDIKÓ
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©