Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1935, Attila út körút (Attila út), 1. kerület

További információk a képhez

1935, Attila út körút (Attila út), szemben az Alexandriai Szent Katalin templom. Szokollu Musztafa budai pasa 1566-ban épített dzsámiját 1686-ban a katolikus hívők vették birtokba, és kápolnává alakították.
A kisfiú a testtartásából megítélve át akar menni a síneken. Ez eléggé vekmerő cselekedetnek tűnik, ugyanis a nyitott peronú 53-as villamos nem megy, hanem jön...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1961-től Attila út, 1938-tól IV. Béla út, 1890-től Attila körút, 1872-től Alsó Palota út, 1854-től Attila Gasse, 1874-től Attila utca, A XIX. században Neu Gasse (Új utca), Az 1780-as évektől Haupt Gasse ((Fő utca), Az 1830-as évektől Kirchensaulen Platz (Templomoszloputca vagy Templomszobor utca
  • Forrás: Fortepan.hu (131107), ADOMÁNYOZÓ:KÁRMENTŐ ÉVA
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©