Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1939, Palota (Dózsa György) tér, 1. kerület

További információk a képhez

1939, Palota (Dózsa György) tér, a Lovas tüzérek hősi emlékműve. Ligeti Miklós alkotása (1937). Ez a második világháborúban annyira megsérült, hogy később elbontották.
Mögötte a Lovarda és a főőrségi épület.
Napjainkban Kiss István munkája (1961), a Dózsa György-emlékmű áll a helyén. Visnyovszky Leventétől:
Azon ritka alkalmak egyike, amikor a frissebb kép jobban hasonlít a 80 évvel ez előttihez: a 2019-es képen már látszanak a visszaépített épületek, a Lovarda és a Főőrség is.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1961-től Dózsa György tér, 1896-tól Palota tér
  • Forrás: Fortepan.hu (55510), orig: MAGYAR BÁLINT, Vis
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©