Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940, Hadnagy utca, a Rác fürdő, 1. kerület

További információk a képhez

1940, Hadnagy utca, a Rác fürdő. Fölötte az "erődítmény", a Vörös-Villa, azaz a Hegedűs-villa mintha vigyázna rá...
Gyökhegyi Bánktól: A "vörös villát" (Orom utca 4.) 1913-15 között Schoch Frigyes építette saját magának. Akkor már állt az Orom utca 8. szám alatt a Gfrerer-villa, ami ezen a képen a jobbra lévő tornyos épület. Gfrerer Schoch üzlettársa volt az építési vállalkozásban. A Gfrerer-villa a háborúban elpusztult, a Schoch-villáról viszont itt olvashatjuk Hegedüs Lóránt egykor (rövid ideig) volt pénzügyminiszter unokáinak a nyilatkozatát: A Hegedűs-villa.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Hadnagy utca, 1874-től Hosszú utca
  • Forrás: Fortepan.hu (20783), ADOMÁNYOZÓ: FORTEPAN
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©