Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1946, Fiáth János utca, 1. kerület

További információk a képhez

1946, Fiáth János utca a Hattyú utca felől a Batthyány utca felé nézve.
Fiáth János (1653-1727): hajdú őrnagy, alispán, az erdélyi udvari kancellária tanávsosa, majd helytartósági tanácsos. 1686. szeptember 2-án elsőnek tűzte ki a magyar zászlót a törököktől visszafoglalt Budai Vár falára. Az utca előző nevei a korábban az utca elején volt Régi Szent János kórházra utalnak.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1931-től Fiáth János utca, 1874-től Ápolda utca, A XVIII.században Hospital Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (72980), ADOMÁNYOZÓ Lissák Tivadar
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©