Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1947, a Petőfi (Böske) pontonhíd, 1. kerület

További információk a képhez

1947, a Petőfi (Böske) pontonhíd a Pesti alsó rakpart felől az Ördög-árok dunai beömlése felé nézve. Itt éppen megnyitva az áthaladó hajóknak. A pontonhidat a Lánchíd 1949. november 20-i megnyitása után bontották le és Boráros téri átkelőként szerelték újra össze, ahol a Petőfi híd 1952. november 25-i átadásáig működött.
Bal oldalon a Rác fürdő kéménye, kicsit lejjebb -a már említett- Ördög-árok dunai beömlése látható. Jobbra, a távolban az Alexandriai Szent Katalin plébánia tornya magasodik.

Jelenlegi és régebbi nevei:

Petőfi (Böske) pontonhíd
  • Forrás: Fortepan.hu (78578), ADOMÁNYOZÓ Berkó Pál, mult-kor.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©