Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1955, Móra Ferenc utca, 1. kerület

További információk a képhez

Móra Ferenc utca a Tóth Árpád sétány felé nézve. A gyermekeket talán felismeri valaki...Az útburkolat ugyan kockakő, de napjainkban már nem ugyanaz...A falból míves karzaton kilógó közvilágítási lámpa még gázlámpának tűnik...És ma is ugyanott van...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1951-től Móra Ferenc utca, 1879-től Casino utca, 1854-től Bastion Gasse , 1700-tól Bastion Gasse , Bástya utca, Bastei (Pastey) Gasse, 1696-tól Rauchfangkherer Gasse (Kéményseprő utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (191847), ADOMÁNYOZÓ Kriss Géza
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."