Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1959, Attila körút (Attila út), 1. kerület

További információk a képhez

1959, Attila körút (Attila út). 1961-ig (az új Erzsébet híd még nem lévén) a legfőbb útvonal itt vezetett. A velünk szemben közlekedő IFA framo oldalán aza fehér (úgy emlékszem) maga a korabeli kipattanó index. Mögötte egy VW mikrobusz. Még manapság is látni ilyet az utakon.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1961-től Attila út, 1938-tól IV. Béla út, 1872-től Alsó Palota út, 1854-től Attila Gasse
  • Forrás: Fortepan.hu (104163), Fortepan / Budapest Főváros Levéltára. Levéltári jelzet: HU.BFL.XV.19.c.10
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©