Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Clark Ádám tér, 1. kerület

További információk a képhez

1960, Clark Ádám tér a Budai várból nézve. A felvétel 1960. április 16-án Sukarno indonéz elnö­k látogatása idején készült. Az elnök ugyan nem, de egyéb érdekességek vannak a képen. PL.: 2-es járatszámú Ikarus 60-as autóbusz. Tetőcsomagtartós taxik: Warsawa, Moszkvics, csibilámpa, valamint még olyan dolgok, amikre nem biztos, hogy emlékszem...Háttérben a későbbi "Spenótház" még tervben sem... A jobb oldalon penig a Kék Duna terasz.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Clark Ádám tér, Az 1870-es évek közepétől Lánchíd tér, Az 1860-asévektől Népszínház tér
  • Forrás: Fortepan.hu (179132), ADOMÁNYOZÓ Bojár Sándor
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©