Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1960, Hegyalja út, 1. kerület

További információk a képhez

1960, Hegyalja út. Amikor ez a "hegyi autópálya" még csak egy kis utcácska volt a semmi és a valami határmesgyéjén...
Itt teszem fel a tisztelt látogatóknak az egyáltalán nem költői kérdést! Sok évtizeden át az erről a tájról készült képeken a Gellért-hegy rettentően kopár. Miért volt ez akkor és miért van ma másként?

Jelenlegi és régebbi nevei:

1902-től Hegyalja út, 1937-től névtelen sétány, Hadnagy utca, Korábban Felső Szent Gellérthegy utca (Obere Blocksberg Gasse), Az 1860-as években Felsővár utca
  • Forrás: Fortepan.hu (80048), orig: UVATERV
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©