Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1961, Alagút utca, 1. kerület

További információk a képhez

1961, Alagút utca az Attila útnál. Az Alagút fölött a József főherceg-palota látható. Már ami maradt belőle. A Váralagút felől érkező 56-os FAÜ Ikarus 60-as éppen jobbra kanyarodik a Moszkva (Széll Kálmán) tér felé. Teszi ezt a jobbra kicsapódó karos irányjelzőjével. Más néven karos lengő index.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1890-től Attila körút, 1874-től Attila utca, 1854-től Attila Gasse, A XIX. században Neu Gasse (Új utca), Az 1780-as évektől Haupt Gasse ((Fő utca), Az 1830-as évektől Kirchensaulen Platz (Templomoszloputca vagy Templomszobor utca
  • Forrás: Fortepan.hu (219464), ADOMÁNYOZÓ László Áron
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©