Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1968, Hess András tér, 1. kerület

További információk a képhez

1968, Hess András tér, a Vörös Sün ház. Ma is fennálló épületét 1260 körül emelt, több korai gótikus, középkori lakóházból a 18. században egyesítették. Sokáig ez volt a Budai Várnegyed egyetlen vendégfogadója. 1764-ben az épület korábbi kertjében tánctermet építettek, majd Felix Berner[3] osztrák színigazgató javaslatára színpadot is kialakítottak benne. A vár első fogadójaként a ház 1805-ig funkcionált. 1820-ban helyezték el az épület homlokzatán a Vörös Sün domborművet, a „ZUM ROTEN IGL” fogadó cégérét. No, de erről sokkal többet innen. Jobbra (szemben) a Táncsics Mihály utca.
Hes András (?-?): nyomdász.Az 1460-as években merült fel először a neve, amikor könyvmásoló volt Rómában. 1472-ben megnyitotta az első  magyar könyvnyomdát Budán. Első kiadványa 1473-ban -ekkor még latin nyelvű- Budai krónika volt.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1953-tól Hess András tér, 1936-tól XI. Ince pápa tér
  • Forrás: Fortepan.hu (28608), ADOMÁNYOZÓ Lechner Nonprofit Kft. Dokumentációs Központ, wikipedia.org
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak."