Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1970-es évek, Váralja utca, 1. kerület

További információk a képhez

1970-es évek, Váralja utca. Egy Ikarus 260-as egy reklám fotón. Ott, ahol egyszer járt és utoljára. Azaz, egy olyan helyen, ahol egy autóbuszt nehéz lehetett idekormányozni...
Amennyire emlékszem, ezen busz legnagyobb negatívúma a kicsiny felső szellőzőablak volt. Később ezen változtattak.
A háttérben a diszkrét kalapos lámpák.
Még hátrább az Alexandriai Szent Katalin templom. Egy kicsit még hátrább az Erzsébet híd. Még hátrább a Szabadság híd. Aztán még távolabb a Tejútrendszer, stb, stb.
Ezen típusú autóbusz még napjainkban is közlekedik...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Váralja utca, 1896-tól Logody utca, 1870-től Felső Palotasor, 1830-tól Garten Weg (Kerti út)
  • Forrás: Budapest régi képeken Facebook csoport
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©