Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1972, Roham utca a Krisztina körút felől nézve, 1. kerület

További információk a képhez

1972, Roham utca a Krisztina körút felől nézve. Távolabb a budai Vár felé vezető Zerge lépcső az Attila útnál. Előttünk pedig egy modernizált csibilámpa. Szegénynek a legmutatósabb részét -a fejét- cserélték le. Nekem az eredeti jobban tetszett. Jobbra, közel a sarokhoz a Volgák két generációja (GAZ M21 VOLGA és a Volga M 24-es.
Ui.: Roham: az elnevezés emlékeztet arra, hogy 1686. szeptember 2-án innen indultak a Vár ostromára az egyesített keresztény csapatok.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Roham utca, 1872-től Krisztina utca, A XVIII. században Kirchen Gasse (Temolom utca)
  • Forrás: Fortepan.hu (253129), ADOMÁNYOZÓ FŐMTERV SZERZŐ Domonkos Endre
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©