Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1986, Ybl Miklós tér, 1. kerület

További információk a képhez

1986, Ybl Miklós tér, a Várkert-kioszk, avagy Várkert palota, avagy a nem is oly régi nevén Várkert Kaszinó.
A Várkert Kioszk 1875-től 1882-ig épült Ybl Miklós tervei alapján, a a budai királyi palotát övező kertek lezárásaként a Várkert Bazárral egy időben. Eredetileg a a Királyi Palota vízellátási rendszerének gépházának épült.
Főhomlokzata elé 1896-ban állították fel Czigler Győző mészkő talapzatára Mayer Ede: Ybl Miklós szobrát.
1961-ben a Dél-Budai Vendéglátóipari Vállalat, 1968-ban a Pannónia Vendéglátóipari Vállalat, 1972-ben pedig az Állami Budapest Táncegyüttes birtokába került. Ezután évekig üresen állt, és rövid idő alatt száz évet öregedett. Ez az állapot látszik itt.
1992-ben teljesen renoválták az épületet. 15 évig a Várkert Kaszinó működött benne.
Tudomásom szerint még mindig eladó 4 milliárdért. Talán már elkelt...? Napjainkban megint matatnak rajta (2018)...Jelenlegi és régebbi nevei:

1906-tól Ybl Miklós tér, 1860-as évektől Vízmű utca
  • Forrás: Fortepan.hu, (32766), wikipedia.org
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)