Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964, Clark Ádám tér, 1. kerület

További információk a képhez

1964, a Clark Ádám tér. A Váralagút tetején még a Rákosi címer. Aztán itt van nekünk egy csodaszép Ikarus 180-as csuklós autóbusz 5-ös járatszámmal. Ha jól tudom, akkor a magyar Ikarus busz volt az első a világon, ami csuklós változatban volt jelen a városi tömegközlekedésben.
Az autóbusz vezető kartárs atléta trikóban munkálkodik. Lehet, hogy nincs légkondija?
Skandallum! A kandeláberek barátiak.
A javításokat köszönöm Cseri Istvánnak és Mihálffy Lászlónak!
2012-ben...

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Clark Ádám tér, Az 1870-es évek közepétől Lánchíd tér, Az 1860-asévektől Népszínház tér
 • Forrás: Internet, Facebook
 • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
  "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (4)

István Cseri
István Cseri
Kijavítanálak ha szabad. Ez egy Ikarus 180-as, ezeknek a szóló változat a volt az 556-os. Ezek voltak az első padlóalatti motoros autóbuszok. Az első széria még fekvő Csepel motorokkal jöttek, majd kicserélgették a Ferihegyi rep. térre kellett kivinnünk cserére,különféle MAN /nemzetiség szerint / német ,francia motorokra, mégkésőbb A Rába man motorokra. Majd 20 évig vezetgettem ezeket. Az én kocsim a GA 96-12 frsz volt . Elöttük voltak az IK 60 asokbol készített FAÜ csuklósok még azzal is jártam.
2013. szeptember 27. 21:32
  Popovics András
  Popovics András
  Dehogy haragszom! Sőt! Nagyon köszönöm az értékes hozzászólásaidat, és, ha van még, akkor hadd jöjjön!
  2013. szeptember 28. 02:26
István Cseri
István Cseri
EZ a busz az első szériából van GA 85-00 tól kezdődtek a renszámok . Ez a kolléga kicsit túl vetkőzöt, mert ebben a buszban már nem volt a motor a fülkéjében.
2013. szeptember 27. 21:35
Mihálffy László
Pontosabban: 1964. Akkor jártak az 5-ösön ezek a 180-asok (első széria: GA 85-10-től 85-19-ig), utána rövidesen áttették a 12-esre (a Lánchídon nem vált be a csuklós).
2013. október 13. 13:58