Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1958, Clark Ádám tér, 1. kerület

További információk a képhez

1964. A kockaköves Clark Ádám tér, ahol is rögvest 3, azaz három vöröscsillaggal találkozhatunk. Bár csak kettő vörös, a harmadik szürke a Váralagút bejáratának a tetején. Ugyanitt még a Rákosi-címer.
Van itt még csibilámpa, Ikarus-60-as, Skoda Octavia és kandeláberek már újabb fajta világítófejjel, amik sokáig uralták a város közvilágítását.
A tisztelt látogató figyelmébe ajánlom: A Budavári sikló szinte felfedezhetetlen. Bár itt van. Az alja, ami, mintha teljesen be lenne betonozva. Vajh mely okból? Egy másik képnél ott a megfejtés.
Mi az a fekete autó? Lehet, hogy ott van benne James Bond?
A megfejtés Dorogman László jóvoltából: a fekete autó alkalmasint egy Simca Chambourg, amely akkoriban maga volt a luxus a pesti utcákon.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1912-től Clark Ádám tér, 1860-as években Népszínház tér, 1870-es évek közepétől Lánchíd tér
  • Forrás: Fortepan.hu (865), FOTÓ ADOMÁNYOZÓ Fortepan
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (1)

László Dorogman
László Dorogman
A fekete autó alkalmasint egy Simca Chambourg, amely akkoriban maga volt a luxus a pesti utcákon. A 60-as évek első felében az Operaház oldalában, a Hajós utcában rendszeresen parkolt egy ilyen csodaszép járgány - feltehetően egy operaénekesé lehetett. Bár akkoriban már lehetett látni nyugati kocsikat Pesten, hiszen a gépkocsi-nyeremény betétkönyvek (5 és 10 ezer Ft-os címletben) tulajdonosai között negyedévente autókat sorsoltak ki. Ezek között pedig akkoriban - elvétve persze - akadtak nyugati gyártmányok is, főleg FIAT meg Renault (Ondine és Floride típusok) márkajelzéssel. A túlnyomó többség persze Moszkvics, Trabant meg Skoda volt. De há az egyszerű halandó annak is tudott örülni - főleg, ha nem vásárolnia kellett (arra keveseknek telt akkoriban), hanem NYERTE!!!
2013. december 30. 23:43