Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1964, Krisztina körút, 1. kerület

További információk a képhez

1964. A Krisztina körút és az Alkotás út kereszteződése a Déli pályaudvarral. Az út kockaköves . Érdekes, hogy a járdasziget a kanyar közepén van, de talán még érdekesebb, hogy nincs a végében csibilámpa. Viszont van fém szemétgyűjtő .
Ez a villamos ugyan nem nyitott peronú, de mégis emberfürt csüng az ajtóban. Ami persze szabálytalan, de akkoriban ez volt a szokás, leginkább azért, mert általában nem fértek be az emberek a kocsi belsejébe...

Jelenlegi és régebbi nevei:

Krisztina körút
  • Forrás: budapest-anno.blog.hu
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©

Korábbi hozzászólások (3)

Konrád Zoltán
Ez a kép későbbi. Ha jól tudom, akkor 1964-ben készült el a Déli pályaudvar várócsarnok I. üteme, amit később bővítettek, és a mai napig áll.
2013. október 21. 20:57
    Olsvay Endre
    1962-re lett kész ez a korábbi csarnok.
    2013. december 08. 02:16
Mihálffy László
Itt kanyarodik ugyanaz a 60-as (stuka), amit a Gellért téren a Szabadság-hídi kanyarban láttunk.
2013. november 04. 22:45