Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1915, Döbrentei tér, 1. kerület

További információk a képhez

A képet Dittrichné Vajtai Zsuzsánna küldte és az alábbiakat írta hozzá: 
Döbrentei tér 1915-ben az Erzsébet híd budai hídfője előtti park.
Az épületek felett kimagasló torony a Szent Demeter templom.
Köszönjük.
Néhány szó tőlem:
A tér 1879-től Viseli Döbrentei Gábor író nevét.
(Apró érdekesség: a történelem szavunk az ő nevéhez fűződik!)
Az itt látható épületek nagy része, csakúgy, mint (három kivételével) az összes többi tabáni épület a kor "városfejlesztésének" esett áldozatul. Az eredeti tervek szerint újjá építették volna a negyedet, de a II. világháború keresztűlhúzta a számításokat.
Az utókornak, azaz Nekünk csak az ilyen szép képek maradtak.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1879-től Döbrentei tér, 1760-tól Forum Nundiale (Hebdomodale Vásár tér), 1830-tól Kirchen Patz (Tempolm tér), Wochenmark Platz (Heti piac tér)
  • Forrás: Beküldte: Dittrichné Vajtai Zsuzsánna
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©