Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1934, Bécsi út, 3. kerület

További információk a képhez

1934, Bécsi út és a Vőrösvári úti "Y" kereszteződés. Nem csalás, nem ámítás: Óbudán volt az első trolibusz Budapesten. (1933-1945-ig.) A BUDAPEST-SZÉKESFŐVÁROSI-KÖZLEKEDÉSI-RÉSZVÉNYTÁRSASÁG, rövidebben és ismertebben, a BESZKÁRT színeiben.
A 7-es busz bizonyára sokak által ismert járat, de biztosan nem ezen változatban...! Az ajtók a bal oldalon, lévén még balos a közlekedés.
Ami a háttérben lévő házakat illeti, az az érzésem, hogy egyik-másik még a mai napig ugyanaz. Egy kis megerősítést kérek a Tisztelt látogatóktól és a helyi lakóktól!

Jelenlegi és régebbi nevei:

1874-től Bécsi út, A XVII. században Wiener Strasse, Wiener Post Strasse (Bécsi posta út), 1702-től Wöröschwarer Strasse (Vörösvári út), A XV-XVI.században via Magna (Nagy út), via Solmariensis (Solymári út), via , A XVIII. században Freythof Gasse (Temető utca)
  • Forrás: Fortepan.hu, (71049), orig: LISSÁK TIVADAR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©