Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1940-es évek eleje, Vörösvári út, 3. kerület

További információk a képhez

1940-es évek eleje, Vörösvári út.
Óbudai T471-T átépitve ekkor már jobbra hajtsra.
Az első budapesti trolibusz! Nem csalás, nem ámítás.
Az első trolibuszvonal Budapesten 1933. december 16-án nyílt meg a Vörösvári út és az Óbudai temető között 7-es számmal, Mávag-T-480, amit később (még 1936. előtt)  T-re módosítottak. Ezt láthatjuk a képen a Vörösvári út végén.


Jelenlegi és régebbi nevei:

1938-tól Vörösvári út, 1874-től Vörösvári utca, A XIX században Vöröschwarer Gasse, 1861-től Land Strasse (Ország út), A XVIII. században Halter Gasse (Csordás utca
  • Forrás: Beküldte: Gyökhegyi Bánk
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©