Támogató leszek!

Amennyiben tetszik a munkásságunk és kedve(d) tartja, kérjük támogass(on) minket Patreonon. Az alábbi gomb megnyomásával, egy egyszerű regisztrációt (vagy Facebook-os belépést) követően, kiválasztható az oldal tartalmának bővítésére szánt havi támogatás összege (1€ - 6€), mely segít nekünk abban, hogy még több időt tudjunk szentelni az oldal fejlesztésére és újabb képek hozzáadására / feldolgozására. A havi támogatás bármikor lemondható, a fizetés a Patreon biztonságos rendszerén keresztül történik.


Támogató leszek!

1967, Munkácsy (Pünkösdfürdő) utca Vörös Hadsereg (Királyok) útjánál, 3. kerület

További információk a képhez

1967, Munkácsy (Pünkösdfürdő) utca Vörös Hadsereg (Királyok) útjánál. Szemben a Pünkösdfürdői Strandfürdő bejárata. A 34-es járatszámú Ikarus 620-as mellett a férfiú egy segédmotoros kerékpáron inal. A segédmotoros kerékpár talán első látásra egy egy Komar mopednek látom. Ezekben az években a Berva moped vetélytársaként jelent meg a piacon a Komar moped és a Riga moped. 1970-től pedig a Verhovina moped. Jelen sorok szerzője is ez utóbbival is kezdte...Aztán lett belőle eme honlap, amint azt a bevezetőben is említettem.
Ui.: Pünkösdfürdő: az utcában lévő hasonló nevű strandról, amely azért kapta ezt a nevet, mert 1931-ben pünkösd napján tört fel kútjából a víz.

Jelenlegi és régebbi nevei:

1976-tól Pünkösdfürdő utca, Az 1930-as évektől Munkácsy utca
  • Forrás: Fortepan.hu (178863), ADOMÁNYOZÓ:BOJÁR SÁNDOR
  • Ezúton kérjük tisztelt látogatóinkat, hogy amennyiben tovább kívánják adni a weboldalunkon/Facebook oldalunkon látható képeket és az ezekhez tartozó információkat a saját weboldalukon, vagy valamely Facebook oldalon, akkor azt az alábbi szöveg mellékelésével tegyék:
    "A képekhez tartozó információk a www.ilyenisvoltbudapest.hu honlapról származnak." ©